Persoane interesate :D

joi, 11 aprilie 2013

Pielea sensibila si fondul de ten



 Inca de la varste mici, oamenii intalnesc problema unui ten sensibil si greu de intretinut. Din fericire, eu am un text mixt, deci numai unele portiuni se irita usor. Totusi, trebuie sa am grija la unii factori daunatori, cum ar fi soarele sau vantul.
 In primul rand, tenul sensibil poate fi de doua feluri: fie prea gras, fie prea uscat. In ambele situatii, sunt cateva "trucuri" care ne pot ajuta:
 1. O crema hidratanta ca baza de machiaj, pentru a proteja pielea de continutul chimic al produselor
 2. Alege-ti doar produse speciale pentru tipul acesta de ten, pentru a nu risca o inrautatire
 3. Poti folosi un demachiant sau lotiune micelara pentru a-ti proteja tenul (eu ma dau dimineata si seara) sau o masca particula pentru situatia tenului tau


 In plus, daca vrei sa iti ascunzi imperfectiunile, poti folosi un fond de ten, dar trebuie sa ti-l alegi cu grija, pentru a nu dauna mai mult decat a imbunatati. In primul rand, daca ai multe cosuri, nu opta pentru o compozitie "grea"/uleioasa deoarece scoate in evidenta si mai mult tenul cu probleme, ci una usoara si cu o nuanta compatibila tenului tau. In al doilea rand, ai grija ca produsul sa fie testat dermatologic si sa contina cat mai multe substante naturale si nutritive (puteti gasi in farmacii fonduri de ten foarte bune).
 In concluzie, trebuie sa avem grija ce produse folosim pentru a ne conforma cerintelor organismului nostru. Daca aveti nevoie de mai multe sfaturi, puteti consulta un dermatolog sau un cosmetician.

 Prin acest articol particip la concursul blogului Diary of a beaty addict (pagina principala), aveti link aici pentru articol.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu